ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ ΑΡΙΘΜΟΛΟΓΙΑ

Η Σχολή του Πυθαγόρα θεωρείται το πρώτο Πανεπιστήμιο του κόσμου.  Από την εποχή του Πλάτωνα μέχρι σήμερα, είναι ομόφωνη η γνώμη ότι η συμβολή του ήταν αποφασιστική για την ανάπτυξη των Μαθηματικών και της Μουσικής.

Ο Jean Mallinger, ο οποίος ασχολήθηκε πολύ με την Πυθαγόρεια Αριθμολογία, την συνοψίζει στα εξής:

<Ο αριθμός είναι το κλειδί του κόσμου, εκδηλώνει την ενεργή παρουσία του σε κάθε πράγμα διότι όλα είναι σε κίνηση, κάθε κίνηση υπόκειται σε ένα νόμο και μια τάξη, των οποίων ο αριθμός είναι η έκφραση. Όλη η φύση υπακούει σε μια τάξη, επομένως και ο άνθρωπος, ως μικρόκοσμος, υπόκειται στην τάξη αυτή και τη δύναμη του αριθμού. Τα πάντα δύνανται να αναχθούν σ΄ έναν αριθμό είτε είναι συγκεκριμένα είτε είναι αφηρημένα, υλικά, νοητικά,

Το Ένα είναι ο παγκόσμιος πατέρας, η αρχή παντός αριθμού και κάθε αριθμήσεως.

Κάθε Φυσικός που μελετάει τη φύση είναι ένας Μαθηματικός,>

Οι αριθμοί, βάσει των Πυθαγόρειων, δεν αποτελούν μια απλή αριθμητική οικογένεια, αλλά είναι ένας ολόκληρος κόσμος εννοιών και οντοτήτων, βάσει των οποίων μπορεί να αποκαλυφθεί η σύσταση του Κόσμου

Οι αριθμοί είναι ένας τρόπος αυτογνωσίας. Αναλύοντας την προσωπική Αριθμολογία, μπαίνουμε σε ένα μονοπάτι που οδηγεί στο βάθος της ψυχής. Αναγνωρίζουμε τη ψυχή με τα προτερήματα και τα ελαττώματά μας, και μπορούμε να κάνουμε καλύτερες επιλογές για εμάς. Το σύνολο των αριθμών αυτών είναι η περιγραφή της προσωπικής μας έκφρασης. Η διαδρομή σχεδιάστηκε για βρούμε τη θετική μας πλευρά και να μετουσιώσουμε την αρνητική.

Η Πυθαγόρεια Αριθμολογία δεν κάνει προβλέψεις και δεν έχει καμία σχέση με τη μαντεία.  Αφορά το εδώ και τώρα, μας κατευθύνει σε όλη μας τη ζωή αλλά είναι μια πορεία που εμείς θα πρέπει να επιλέξουμε αν θέλουμε να την κάνουμε ή όχι.

ΠΗΓΕΣ: ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΑΘΗΝΑΣ